*** ÖLELKEZÉSEK ***

Verseim a vágyról, szerelemről, nőkről... magányról

kefirka

 
"Vagy gondolkodni kell és úgy szeretni, vagy szeretni és ezen soha többé nem gondolkodni."disz13.gif

 Névjegy

    A sorsom összegyűjtött mindent, amivel „hírbehozató" vagyok. Iskoláimat Miskolcon kezdtem és középfokon, a Földes Ferenc gimnáziumban fejeztem be. Diplomáimat Budapesten és Debrecenben érdemeltem ki. A szociológus, majd lap- és képszerkesztői (újságírói) után, népművelői diplomát szereztem. 
   Életem javát Diósgyőrött éltem és dolgoztam le. Voltam villanyszerelő szakmunkás a Kohászatban, mozgalmi munkatárs, később felelős szerkesztője a Diósgyőri Munkás hetilapnak, igazgattam a Vasas Művelődési Központot, majd nyugdíjazásomig irányítottam egy kulturális Kft-t is. 
    Intenzívebben csupán két évtizede foglalkozom szépírással. Eddig megjelent műveimet a Rím Könyvkiadó (Tokaj) gondoz-ta. Munkálkodásomat a Tűzedző Nívó díjjal, Szerencs város és a HAT Díszoklevéllel, Miskolc város Alkotói Ösztöndíjjal ismerte el. Egyik verses kötetemet itt olvashatod:  
  
disz13.gif 
 
 
 
                        olelkezesek.jpg
        Műveim jogvédettek! (cc)
Creative Commons
 (néhány jog fenntartva)?
“Attribution”
– engedélyezi a mû szabad másolását,terjesztését! “NonCommercial”
– kereskedelmi céllal nem használható!
“No Derivative Works”
– nem módosítható, nem dolgozható át!
 
 
    disz23.gif
 

 

Ajánló
 
A költő – mint életrajzi vázlatából is kitetszik – nem oly régen „kottázgatja múlandó­ságunkat”.
Mindazonáltal  („fáj­dalomtövisek” ide vagy oda) a zajló, a bennünk lük­tető élet szerelmese, amit az alkotói lélek mindig érzéke­nyebben él át, mint a min­dennapi halandók.
Érzékenyeb­ben, vagyis másként, még jobban örülve és szen­vedve. Né­meth Tibort azonban sem az öröm, sem a megpró­báltatá­sok (az utóbbi­tól több jutott osztályrészéül, mint az előbbi­ből) nem késztetik sem himnikus, sem elégikus hangra. A lírikusoknál oly ritka – hiszen természetük, hogy szeretnék magukat megmutatni – szemérem és tartózkodás jellemzi alkotói magatartását. Ennek megfe­lelően dolgozza fel élmé­nyeit, mindig adekvát formát ta­lálva a tarta­lomnak
                                            „Szülj meg világodnak,
                                          Szülj meg csak magadnak…”
Nem tudom, hány hasonló tartalmú, hangvételű verse van a költőnek. Mostani válogatása azonban főleg szerel­mes verseket tartalmaz. De nem is jó ez a minősí­tés, hogy „szerelmes vers”. Túl általános. Mert, hát az is szerelmes vers, ha valaki általában énekel a szerelem szépségéről, mintegy a szerelembe szerelmesen. Né­meth Tibor érzelmi lírája éppen abban különbözik más alanyi költők alkotásai­tól, hogy – véleményem szerint – személyesebb, s ugyanak­kor tartózkodóbb. Nem a testi­ség (ha úgy tetszik, az akár „megvásárolható” szerelem) dominál, ezekben a ver­sekben, hanem az igazi társ megtalálásának, megismeré­sének igénye. Mond­hatnám egy „nőnemű szövet­séges” létének erőteljes igenléséről, vágyáról van szó…
Gyarmati Béla
  a Napjaink ny. főszerkesztője
 
disz9.gif
ÖLELKEZÉS c. versválogatásom 2007 decemberében jelent meg.
 
 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 2
Heti: 31
Havi: 149
Össz.: 43 263

Látogatottság növelés
Oldal: 1. SZÓ, AMI SZÓ...
*** ÖLELKEZÉSEK *** - © 2008 - 2019 - haiku.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »